viernes, 23 de abril de 2010

XXIII PASQUA de la colla

Ja ha passat una altra Pasqua, un dels clàssics anuals amb la colla. Enguany ha estat la XXIII celebració des de que jo hi participo. Aquesta festa tradicional, que es celebra el diumenge i dilluns de Pasqua, no es fa amb la família si no amb la colla, i aprofitant l’arribada de la primavera, totes les colles surten a dinar als masos. Què es menja? Tradicionalment un dels dies no falla un arròs, i l’altre corder i carxofes al caliu, encara que últimament també s’aprofita per fer una calçotada. Enguany hem estat 10 adults i 9 criatures.


Com acostuma a passar, aquestes jornades populars van acompanyades d’una vespra més tranquil•la a casa, al Celler. Aquesta vegada va tocar txuleton i filet de bou a la brasa, dels Valles del Esla: impressionant. Algun dia faré un monogràfic sobre txuletons i la seva cocció. La carn va estar acompanyada per uns entrants de pernil d’ànec i foie (amb reducció de mòdena) marca de la casa. Els entrants van estar regats amb un Mendall Finca Espartal 2009 del Celler Laureano Serres Montagut (vi natural de la Terra Alta fora de la D.O., que vam estar visitant aquell mateix matí), una garnatxa jove, explosió de fruita, que hi va maridar molt bé (no només de blancs viu l’ànec), i la carn amb un Baltasar Gracián Garnacha Viñas Viejas 2007 de Bodegas San Alejandro (DO Calatayud, que també havíem visitat uns dies abans) per continuar amb la garnatxa, aquesta vegada amb més cos i profunditat. Exquisit, tot plegat.

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario