miércoles, 16 de diciembre de 2009

PATXARAN 2008

Tenim tota la crema d’anís de l’any passat.

Aquest any vam aconseguir les endrines, part de La Pobla de Lillet (Berguedà) i part de Camprodon (Ripollès), encara que no tantes com per a tot l’anís que tenim. Aquí descobrim que les endrines si que arriben a un punt òptim de maduració “a Catalunya”, pel que ja el sabem.

Quantitat: 9 litres (em sobren 6 litres per a l’any vinent)
Resultat: molt afruitat per un bon punt de maduració de la fruita però un pèl massa dolç pel meu gust per la crema d’anís triada aquesta vegada. De totes maneres, una vegada t’hi acostumes, també cau igualment i millor que la gran majoria de patxarans comercials.

Ingredients: Crema d’anís Las Cadenas (Hijos de Pablo Esparza, Villaba – Navarra, 24º), endrines, grans de cafè torrefacte, canyella i vainilla (aquesta vegada la incorporem al preparat).

Elaboració: a una garrafa de vidre amb capacitat de 4 litres, posar-hi 3 litres de la crema d’anís. Acabar d’omplir la garrafa amb les endrines ben netes de fulles (1/4 part de la garrafa o l’equivalent a 1 litre), uns 30 grans de cafè torrefacte, 1 branca de canyella i 1 branca de vainilla. Deixar macerar en un lloc fresc i fosc aproximadament durant 6 mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario