miércoles, 16 de diciembre de 2009

PATXARAN 2009

Encara tenim 6 litres de crema d’anís que ens van sobrar de l’any passat, però enguany ens han fallat els proveïdors d’endrines i només en podrem fer una garrafa. A més a més s’afegeix un contratemps: des de que em porten les endrines fins que anem a La Ferreria per poder fer l’elaboració passaran unes 3 setmanes, el que m’obliga a congelar-les per a que no es facin malbé. Sortirà bé, enguany?

Quantitat: 3 litres (em sobren 3 litres per a l’any vinent)
Resultat: Haurem d’esperar fins a Pasqua.

Ingredients: Crema d’anís Las Cadenas (Hijos de Pablo Esparza, Villaba – Navarra, 24º), endrines, grans de cafè torrefacte, canyella i vainilla.

Elaboració: a una garrafa de vidre amb capacitat de 4 litres, posar-hi 3 litres de la crema d’anís. Acabar d’omplir la garrafa amb les endrines ben netes de fulles (1/4 part de la garrafa o l’equivalent a 1 litre), uns 30 grans de cafè torrefacte, 1 branca de canyella i 1 branca de vainilla. Deixar macerar en un lloc fresc i fosc aproximadament durant 6 mesos.

No hay comentarios:

Publicar un comentario